Vooraf hadden wij niet de bedoeling om een auto te gaan huren op Menorca. Op het vliegveld van Mahon hebben we een taxi genomen naar onze bestemming Santo Tomas. Eigenlijk was het de bedoeling dat we op onze vertrekdag ook weer met de taxi terug zouden gaan. Omdat we van plan waren om een dagje naar de markt in Ciutadella te gaan kwamen we op het idee om eens te informeren wat het kostte om een auto te huren.

Bij onze accommodatie zat een kantoortje van Europcar, maar deze bleek in het najaar dicht te zitten. Toen zijn we naar andere autoverhuur bedrijven gelopen om te informeren naar de prijzen. Bij het eerste autoverhuurmaatschappij Ownerscars (35 euro per dag) kwam ik op het idee om te vragen hoeveel het extra kostte om de auto op het vliegveld in te leveren, Ownerscars rekende hier 50 euro extra voor. Bij een ander ‘local’ autoverhuurbedrijf was het huren van een auto niet duur (25 euro per dag), maar je kon de auto niet inleveren op het vliegveld. Maar hier had ik toch al geen goed gevoel bij (goedkoop is meestal duurkoop) en ik betaal liever wat meer bij een internationaal bekend bedrijf, zodat je achteraf geen gedoe krijgt.

Toen we terug liepen bleek het kantoortje van Europcar toch tijdelijk te zijn geopend, omdat er mensen vooraf hadden gereserveerd. Maar omdat er geen auto’s beschikbaar waren in Santo Tomas zelf, vertelde de Europcar medewerker dat in het naastgelegen plaatsje Son Bou ook een Europcar vestiging zat die wel was geopend, Europcar (35 euro per dag) rekende 15 euro extra voor het terugbrengen van de huurauto op het vliegveld.

Autohuur Europcar Menorca Son Bou

We besloten om naar Son Bou te lopen via de wandelroute langs de kust (4,6 km), en daar vast een auto te reserveren voor de volgende ochtend, en dan met de bus terug te gaan naar Santo Tomas. Eenmaal daar aangekomen bleek de vestiging ‘s middags dicht te zitten en pas na 18:00 weer open te zijn (tja siësta he). Toen zijn we eerst uit eten geweest en hebben daarna nog even gewacht totdat ze open waren. We vroegen of we de auto niet al meteen mee mochten nemen en dat was geen probleem.
Echt top service van Europcar duim

Heb je zelf ervaring met het huren van een auto op Menorca? Plaats het hieronder in de reacties

Pin It on Pinterest

Interessant artikel?

Delen wordt gewaardeerd!