Cala Escorxada ligt op ongeveer 3 km afstand ten westen van het plaatsje Santo Tomas. Het is een absolute aanrader om een strand trip naar Cala Escorxada te maken. Cala Escorxada is met haar omringende dennenbossen, kalkstenen kliffen en een halfrond strand met fijn wit zand kenmerkend voor de zuidkust van Menorca. Het is een idyllisch plekje met een erg geïsoleerd strand, het is dan ook alleen te voet of per boot te bereiken. Je kunt ook er ook goed snorkelen! In het verleden was deze baai beter bereikbaar via een wandelpad. Volgens de Spaanse wet heeft iedereen toegang tot de kust, maar het probleem ontstaat als je over privé terrein moet om er te komen. De eigenaar van het land achter Cala Escorxada heeft wandelaars de toegang ontzegd met versperringen.

Wij hebben deze trip te voet gedaan vanaf Santo Tomas. Vanaf Santo Tomos loop je langs het strand richting Playa de Binigaus. Vanaf daar loop je via een bergpad over de hoge kliffen naar Cala Escorxada (zie blauwe lijn).

Playa de Binigaus > Cala Escorxada route

Op de heenweg hebben we ongeveer een uur over de tocht gedaan. Maar tussendoor geniet je natuurlijk van het uitzicht en maak je wat foto’s:

Uitzicht op Playa de Binigaus

Kalkstenen kliffen wandelroute richting Cala Escorxada

 

Playa de Binigaus

 

Panorama route richting Cala Escorxada

Klik op de panorama voor een grotere weergave.

Turquoise zee Cala Escorxada

Tip; Bij binnenkomst van het plaatsje Santo Tomas kun je aan de rechterkant van de rotonde de auto parkeren.

Ben je zelf ook bij Cala Escorxada op Menorca geweest en wil je je ervaring delen? Plaats het hieronder in de reacties

Pin It on Pinterest

Interessant artikel?

Delen wordt gewaardeerd!