S’Albufera d’Es Grau

S’Albufera d’Es Grau
Het natuurreservaat S’Albufera d’Es Grau is het belangrijkste natuurgebied van Menorca. S’Albufera d’Es Grau ligt ten noorden van de hoofdstad Mahon. Het natuurgebied bestaat uit 5000 hectare aan moeraslandschap, duinen, stranden en eilandjes en is rijk aan flora en fauna.

In het natuurpark is een verscheidenheid aan moerasvegetatie, dennen, eiken en jeneverbessen. Onder de fauna zijn veel verschillende soorten vogels zoals aalscholvers, reigers en bruine kiekendieven. Door deze overvloed is het gebied uitgeroepen tot natuurlijk beschermgebied voor vogels.

 
Het natuurreservaat is ideaal voor wandelaar met liefde voor de natuur. Er lopen dan ook verschillende wandelroutes door het gebied. In het park staan enkele boerderijen, een gedeelte van het park wordt ook nog als landbouwgrond gebruikt. Bij het informatiecentrum (zie i ) in het park wordt hier uitleg over gegeven.

Natuurreservaat S’Albufera d’Es Grau Menorca

S’Albufera d’Es Grau Menorca
Mis geen Menorca vakantiedeals!

Mis geen Menorca vakantiedeals!

Sluit je nu net als ruim 12.000 Menorca liefhebbers gratis aan bij de Menorca vakantie community en ontvang leuke vakantiedeals.

Let op: bevestig nu je e-mailadres in je (ongewenste) mailbox.

Pin It on Pinterest

Share This