Bezienswaardigheden Menorca

Bezienswaardigheden Menorca

Bezienswaardigheden Menorca: Ontdek Menorca aan de hand van deze super handige top 8 met de belangrijkste bezienswaardigheden. Hierdoor ben je zeker dat je geen enkele van de belangrijkste highlights van Menorca zult missen. De beste manier om de bezienswaardigheden op Menorca op je gemak te bekijken is per huurauto.

1. Monte Toro
Vanaf de hoogste berg van Menorca de Monte Toro of El Toro heb je uitzicht over het hele eiland.

2. Ciutadella
Ciutadella de Menorca is een mooie stad met een historisch centrum en veel bezienswaardigheden. De stad herbergt verscheidene barokke en gotische kerken, mooie paleizen en pleinen.

3. Playa de Binigaus / Cala Escorxada
Playa de Binigaus is een prachtig strand gelegen aan de zuidkust van Menorca en ten westen van het plaatsje Santo Tomas.

4. Prehistorische bouwwerken
Op Menorca zijn een aantal prehistorische bouwwerken te bezichtigen zoals het Naveta d’Es Tudons.
Naveta d’Es Tudons is een prehistorische begraafplaats op Menorca dat tussen 2000 en 4000 voor Christus is gebouwd.

5. Barranco D’Algendar
In het zuidwesten van Menorca ligt in een van de mooiste natuurgebieden een 7 kilometer lange kloof; Barranco D’Algendar. De kloof heeft rotswanden van wel meer dan 50 meter hoog.

6. Cova des Coloms
Cova des Coloms is een indrukwekkende natuurlijke grot met de toepasselijke bijnaam ‘de Kathedraal’. De enorme grot is 24 meter hoog, 110 meter lang en 15 meter breed.

7. S’Albufera d’Es Grau
Het natuurreservaat S’Albufera d’Es Grau is het belangrijkste natuurgebied van Menorca. S’Albufera d’Es Grau ligt ten noorden van de hoofdstad Mahon.
8. Mahon
Mahon is de grootste stad van Menorca en heeft tal van bezienswaardigheden. Mahon heeft een natuurlijke haven en is met verschillende boottochten ook vanaf het water te bezichtigen.

Mis geen Menorca vakantiedeals!

Mis geen Menorca vakantiedeals!

Sluit je nu net als ruim 12.000 Menorca liefhebbers gratis aan bij de Menorca vakantie community en ontvang leuke vakantiedeals.

Let op: bevestig nu je e-mailadres in je (ongewenste) mailbox.

Pin It on Pinterest

Share This